понедељак, 11. април 2016.

SLATKA ČAROLIJA







SASTOJCI:

1 jaje
1 šoljica za crnu kafu šećera
1 šoljica mlevenih oraha
1 šoljica mleka
1/2 šoljica ulja
2 šoljice brašna
1 prašak za pecivo 
1 vanil-šećer


Za preliv:
2 dl mleka
1 kašika ruma


Fil:
1 puding od vanile 
1 puding sa ukusom slatke pavlake
6 dl mleka
5-6 kašika šećera
100 gr margarina

Za dekoraciju:
100 gr čokolada (rendana)


PRIPREMA:

Kora:
Umutiti jaje postepeno dodavajući kristal šećer i vanilin šećer. Zatim dodati ulje i mleko  pa nastaviti sa mućenjem.
Zatim dodati brašno promešano sa praškom za pecivo i orahe pa sve dobro sjediniti. 
Sipati u podmazan pleh i peći u rerni zagrejanoj na 180C minuta.

Preliv:
Pomešati mleko i rum pa preliti vruć kolac, zatim ostaviti da se dobro ohladi.

Fil:
Razmutiti  oba pudinga u 2 dl mleka, a ostatak ostaviti da provri sa šećerom. Dodati puding u mleko mešati dok se ne zgusne pa ostaviti da se ohladi. 
Umutiti margarin te spojiti  sa pudingom. 
Ovako sjedinjeni fil  preliti preko  ohladjene kore. 
Kolac dekorisati izrendanom čokoladom.