1/2 kg krompira,
1 jaje
50 g brasna
malo soli
malo vegete
malo ulja
malo putera
manja glavica crnog luka
jedan čen belog luka
50 gr prezli
1 jaje
PRIPREMA:
Očistiti krompir, skuvati ga u posoljenoj vodi. kada se skuva izgnječiti, pa dodati brašno, jaje, puter iseckani beli i crni luk, posoliti, povegetiti i ostaviti u frižider da se malo stegne.
Od mase formirati krokete.
Dobro zagrejati ulje, zatim uvaljati ih u jaje i na kraju u prezle.
Pržiti krokete da dobiju zlatno žutu boju.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwy31lSJamvCou07pZLNNpE8zFTy9ctmOhOc4gG5ZkgUkmqgP5JP7emF126ZV8zjuB08mbTxEx3S8IbGoqEhr82zBTDLf_JGl4rBLWsPakR9rpISAYqt1HxVT48ogcnNfOj_6V4dvRqDYW/s400/slika+jedan.jpg)
Нема коментара:
Постави коментар