LENJA PITA
250 g maslaca ili margarina,
350 g šećera,
3 žumanca,
750 g brašna,
1 šolja mlakog mleka,
1 prašak za pecivo,
strugana kora jednog limuna
1 kg jabuka,
1 šoljica mrvice ( prezle),
2 vanilin šećera,
1 šolja šećera u prahu
PRIPREMA:
Umutiti maslac sa žumancima, dodati 250 g šećera, prašak za pecivo, mleko, koru od
lumuna, brašno pa sve dobro izmešati. Izmesite testo pa podeliti na dva dela.
Jabuke sa prezlom dodate 100 gr šećera i jednu kesicu vanilin
šećera i sve dobro izmešati. Sada uzeti prvi deo testa, pazvući u tepsiju,
preko njega staviti smesu od jabude, pa onda
opet drugi deo testa i staviti, da se peče. Peći oko 40 minuta na 180 C.
Kad je kolac pečen posuti ga šećerom u prahu i seći na kocke i služiti.
Нема коментара:
Постави коментар