субота, 21. април 2018.

KEKS ROLAT








SASTOJCI:

750 g keksa ( četvrtastog)
2/3 margarina
5 kašika oštrog brašna
6 dl mleka
15 kašika  šećera
10 kapi ruma
100 g čokolade za kuvanje


PRIPREMA:

Na tihoj vatri otopiti  2/3 margarina  sa 5 kašika oštrog brašna da provri 2-3 minuta.


                                    


U šerpu staviti mleko i 15 kašika šećera kada mleko zavri sipati postepeno  margarin i brašno i mešati dok se fil ne zgusne  i ukuva. 

Zatim dodati čokoladu  i promešati da se sve sjedini. Ostaviti da se fil ohladi pa kada  je potpuno gladan dodati rum.  Filom mazati svaki keks  i ređati uspravno.

 Kada premažemo ceo šnit  naredjan keksom  premažemo  sa svih strana ostaviti  u frižider da se stegne i ukrasiti po želji.