SASTOJCI:
4 jaja
4 kašika šećera,
1 vanilin šećer,
4 kašika brašna,
1 kašika gustina,
2 kašike kako praha,
100 ml ulja,
prstohvat soli
FIL SA JAGODAMA
300 ml slatke pavlake,
1 šlag fix
30-350 g svežih jagoda,
nekoliko kapi arome jagode.
GLAZURA
150 gr. čokolade,
50 gr. maslaca
2 kašike ulja
NAČIN PRIPREME:
Za koru izmešati žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodati i umiksati ulje, zatim dodati brašno, gustina i kakao.
Belanca izmiksati u čvrst sneg s malo soli i lagano špatulom umešati u nastalu gustu i lepljivu smesu od žumanaca i kakaa. Peći u pleh ( 30x20 cm) na 200 C.
Slatku pavlaku umutiti, dodati aromu i seckane jagode i šlag fix, pa još malo izmiksati i rasporediti preko ohlađene kore. Ostaviti da se malo stegne kolac zatim napraviti glazumu od čokolade i preliti kolač.
Нема коментара:
Постави коментар