петак, 01. април 2016.

ČUPAVCI




SASTOJCI

Za biskvit:
30 kašika (supenih) brašna
20 kašika šećera
25 kašika ulja
35 kašika vode
1/2 prašak za pecivo


Za preliv:
200 gr kokosa
50 gr kakao praha
100 gr  čokolade
1 dl vode
200 gr margarina
150 gr šećera



PRIPREMA

Izmešajte brašno i prašak za pecivo, dodati 20 kašika šećera, 25 kašika ulja i 35 kaš vode (ulje i vodu sastavite pa onda dodajte brašnu).

Umutiti sa mikserom u sipati u podmazan pleh, peći na 180c,treba da blago porumeni.



U šerpici zagrejavati mešavinu kakao praha i šećera razmućena u 1 dl vode, kada se to lepo istopi dodati čokoladu i margarin i mešati da se izjednači masa.

Biskvit seći kada se ohladi na kockice i umakati u mlaku glazuru, zatim uvaljati u kokos.