SASTOJCI:
500 g kore za pitu
2 jaja
100 g kristal šećera
250 ml jogurta
180 ml ulje
100 g griz
100 g suvog grožđa
prašak za pecivo
kora od jednog limuna
Fil:
dzem od kajsija
PRIPREMA:
Mikserom umutiti jaja i šećer zatim dodati jogurt, ulje, griz i prašak za pecivo. Sjediniti sve i na kraju dodati suvo grožđe i izrendanu koru od jednog limuna.
Kore podeliti na pola. Da se dobiju dva rolata.
Uzimati svaku koru i premazivati je ovom smesom. Na kraju zadnju koru premazati dzemom od kajsija i uviti u rolat.
Postupak ponoviti i sa preostalim korama, tako da se dobiju dva rolata.
Staviti štrudlu da se peče na 180 C oko 30 minurta.
Isključiti rernu i ne vaditi štrudlu dok se skroz ne ohladi pećnica.
Ohlađenu pitu seći na parčiće.
Нема коментара:
Постави коментар