субота, 19. март 2016.

ŠTRUDLA KAJSIJARKA






SASTOJCI:

500 g kore za pitu
2 jaja
100 g kristal šećera
250 ml jogurta
180 ml ulje
100 g griz
100 g suvog grožđa
prašak za pecivo
kora od jednog limuna

Fil:
dzem od kajsija


PRIPREMA:


Mikserom umutiti jaja i šećer zatim dodati jogurt, ulje, griz i   prašak za pecivo. Sjediniti sve i na kraju dodati suvo grožđe  i izrendanu koru od jednog limuna. 

Kore podeliti na pola. Da se dobiju dva rolata.

Uzimati svaku koru i premazivati je ovom smesom. Na kraju zadnju koru premazati dzemom od kajsija i uviti u rolat.

Postupak ponoviti i sa preostalim korama, tako da se dobiju dva rolata. 

Staviti štrudlu da se peče na 180 C oko 30 minurta.

Isključiti rernu i ne vaditi štrudlu dok se skroz ne ohladi pećnica. 

Ohlađenu pitu seći na parčiće.