недеља, 20. март 2016.

MLADENČIĆI MEDENI




SASTOJCI:

1  kg mekog brašna
5 dl mlake vode
5 kašika ulja
1/2 svežeg kvasca ( mala funta)
2 kašičice šećera
1 kašika soli

Za dekoraciju:

meda po potrebi
mlevenih oraha po potrebi
ukrasne perlice po potrebi


PRIPREMA:

Staviti u mladu vodu šećer i usitnjen kvasac.  Ostaviti da nadodje.

Kada kvasac nadodje dodati brašno,  posoliti, staviti šećer  i dodati ulje pa zamesiti testo vodom. 

Testo ostaviti pola sata da nadodje na sobnoj temperaturi .

Potom razviti koru debljine 1 cm, pa manjom čašom  vaditi kružice. 

Mladenčiće redjati u podmazan pleh i ostaviti još 40 minuta   da se odmore.

Kad porastu premazati ih uljem i izbosti grančicom neke rascvetale voćke. 

Peći ih na 180 C 30 minuta. 

Mladenčice premazati medom i posuti mlevenim orasima i ukrasnim perlicama.