SASTOJCI:
1 kg mekog brašna
5 dl mlake vode
5 kašika ulja
1/2 svežeg kvasca ( mala funta)
2 kašičice šećera
1 kašika soli
Za dekoraciju:
meda po potrebi
mlevenih oraha po potrebi
ukrasne perlice po potrebi
PRIPREMA:
Staviti u mladu vodu šećer i usitnjen kvasac. Ostaviti da nadodje.
Kada kvasac nadodje dodati brašno, posoliti, staviti šećer i dodati ulje pa zamesiti testo vodom.
Testo ostaviti pola sata da nadodje na sobnoj temperaturi .
Potom razviti koru debljine 1 cm, pa manjom čašom vaditi kružice.
Mladenčiće redjati u podmazan pleh i ostaviti još 40 minuta da se odmore.
Kad porastu premazati ih uljem i izbosti grančicom neke rascvetale voćke.
Peći ih na 180 C 30 minuta.
Mladenčice premazati medom i posuti mlevenim orasima i ukrasnim perlicama.
Нема коментара:
Постави коментар