Cokoladni fil
| |
300 ml mleko
| |
40 g secer
| |
50 g gustin
| |
200 g cokolada za kuvanje
| |
150 g margarin
| |
Vocni fil
| |
200 g visnje (ociscene)
| |
100 g secer
| |
200 ml voda
| |
40 g gustin
| |
Glazura
| |
100 g cokolada
| |
3 kasike mleko
| |
3 ulje ulje
| |
300 g piskote (3x14 komada)
| |
250 ml sok od visanja
PRIPREMA
Gustin razmutiti u malo mleka. U ostalo mleko staviti šećer i kad provri, sipati gustin i kuvati da se zgusne. Skloniti sa šporeta, dodati čokoladu i mešati da se otopi.
Skuvani gustin sa cokoladom ostaviti da se ohladi.
Umutiti margarin i sjediniti sa čokoladnim kremom.
Gustin razmutiti u malo vode. U ostalu vodu staviti šećer i višnje i kad provri sipati gustin i kuvati da se zgusne.
Skuvani gustin sa višnjama ostaviti da se ohladi.
Ocediti cok od višanja. Piškote 14 komada umakati u sok od višanja i redjati na duguljast posluzavnik.
Preko staviti čokoladni fil, pa još jedan red piškota. Zatim staviti voćni fil , treći red piškota, pa čokoladni fil. Staviti kolac da se stegne.
Preko kolaca napraviti glazuru od čokolade pa sa mlekom i ulje, i preliti kolac.
|
Recepti, torte, kolaci, pite, pogace, testenine, vocne salate, palacinke, pice, razna jela, corbe, riblja corba, sarme, punjena paprika, posna jela
уторак, 16. фебруар 2016.
ZADOVOLJSTVO OD VIŠANJA
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
PITA SA JABUKAMA 1 kore za pitu 1 kg jabuka 1 šolja od cr...
-
SASTOJCI: 3 jaja, 700 g brašna, 250 g masti, 300 g kristal šećera, 200 ml mleka, 2-3 vanilin šećera, kora ...
-
SASTOJCI: 200 g ratluka, 200 g kokosovog brašna, 150 g šećera u prahu, sok od 2 limuna, ekstrat od jagode i...
Нема коментара:
Постави коментар