среда, 17. фебруар 2016.

STAPIĆI SA AJVAROM







SASTOJCI:

1 1/2 jogurtska časa ulja, 
1 čaša tople vode, 
1/2 svežeg kvasca,
2 kašike soli,
100 g sirovog suncokreta,
brašna po potrebi oko 900 g
10 kašika  ajvara ( može i ljutog)
2 jaja


PRIPREMA: 

Pola kvasca razmutiti sa malo  tople vode. Zatim u razmućeni kvasac dodati ulje, so i brašno. 

Sve sastojke  umesiti rukom  i od dobijenog testa kidati loptice veličine pesnice.

Loptice razviti oklagijom da se dobije oblik kocke.
U posebnu posudu umuti  jaja i ajvar. Razmućenim jajima premazati predhodno razvučeno testo i posipati ga  suncokretom.
Tako razvućeno i premazano testo iseći na tanke kaiševe. 

Svaki kais presaviti tako da  premazana strana bude spolja. Presavijene štapiće  uvrteti i staviti u prethodno podmazan pleh. 

Štapići peći u zagrejanoj rerni na 200 C  dvadesetak minuta. 

Štapiće možete pre pečenja uvaljati u kukuruzni griz ( palentu).