SASTOJCI:
4 čaše od 2 dl brašna,
1/2
kockice kvasca,
3 kašičice soli,
vode po potrebi,
ulja po potrebi,
125 g margarina,
200 g margarina,
200 -250 ml pavlake
PRIPREMA:
U malo mlake vode
razmutiti kvasac i ostaviti ga da nadođe.
Za to vreme promešati polovinu pripremljenog brašna postepeno dodavajući
vodu. Potom dodati malo ulja i nadošli kvasac, te zamesiti glatko testo srednje
tvrdoće dodajući preostalo brašno ( po potrebi
sipati vodu i malo ulja da se
testo ne lepi). Umešati testo podeliiti na 8 jedanih
delova pa svaki premesisti i formirati jufku.
Nakon toga jufke razvući
oklagijom i spajati po dva kruga rendanim margarinom, tako da se dobije 4 kore.
Manju tepsiju podmazati a zatim svaku
koru, ako je potrebno rastanjiti oklagijom da bude ista kao veličina tepsije.
Prvu koru staviti u tepsiju, premazati
kašikom dve pavlake pa odgore rasporediti malo sitnog sira, prekolopiti
drugom korom i ponoviti postupak. Ponavljati dok se ne utroše sve kore. Poslednju koru premazati uljem i oštrim nožem
iseći na kocke.
Pitu ostaviti da odstoji oko 45 minuta pre pečenja. Nakon toga
pitu peći 30-40 minuta na 180C.
Нема коментара:
Постави коментар