SASTOJCI:
1 kg brašna,
10 g suvog kvasca,
1 prašak za pecivo,
2 jaja,
3 kašičice šećera,
1 kašičica soli,
180 ml kiselog mleka ili (jedna čaša ),
2 dl mleka,
2 dl vode,
1,5 dl ulja,
250 g krem sira,
susam za posipanje.
PRIPREMA:
U malo toplog mleka dodati kvasac, kašičicu šećera i 3 kašike brašna te ostaviti da nadođe.
U odgovarajućoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo, so, šećer, vodu, jaje, ulje, kiselo mleko, dodati nadošao kvasac i zamesiti testo.
Nadošlo testo razviti oklagijom i iseći na pravougaonike.
Svaki pravougaonik iseći na trake sa leve i desne strane. U sredini pravugaonika naneti krem sir, a zatim uplesti trake da se dobije pletenica.
Pletenicu ređati u podmazan pleh, ostaviti 15 minuta da narastu, premazati ih razmućenim jajetom, posuti susamom i peći na 220 C oko 25 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар