четвртак, 18. фебруар 2016.

SARAJEVSKI KADAIF







SASTOJCI: 

250 g tanki kratki rezanci za kadaif,
120g maslaca,
malo suvog grožđa,
500 gr šećera,
pola litre vode,
100g  meda,
1 vanilin šećer,
1 limun.

PRIPREMA

Polovinu svežih rezanaca složiti u pleh podmazan maslacem. Preko rasporediti  suvo grožđe. 

Odozgo opet naslagati rezance i preliti rastopljenim maslacem.
Tako pripremljen kadaif staviti da se peče u rerni na 200 C jedan sat. 

U međuvremenu pripremiti preliv. Od šećera i vode skuvati sirup srednje gustine i povremeno kašikom skidati penu. Pred kraj kuvanja dodati med i naceđen limun.

Vruć kadaif preliti polovinom sirupa, a preostali sirup još ukuvati da bude gust, pa ponovo preliti kolač. 

Tek potpuno hladan kadaif i posuti opet suvim grožđem  i poslužiti.