250 g tanki kratki
rezanci za kadaif,
120g maslaca,
malo suvog grožđa,
500 gr šećera,
pola litre vode,
100g meda,
1 vanilin šećer,
1 limun.
PRIPREMA
Polovinu svežih
rezanaca složiti u pleh podmazan maslacem. Preko rasporediti suvo
grožđe.
Odozgo opet naslagati
rezance i preliti rastopljenim maslacem.
Tako pripremljen
kadaif staviti da se peče u rerni na 200 C jedan sat.
U međuvremenu
pripremiti preliv. Od šećera i vode skuvati sirup srednje gustine i povremeno
kašikom skidati penu. Pred kraj kuvanja dodati med i naceđen limun.
Vruć kadaif preliti
polovinom sirupa, a preostali sirup još ukuvati da bude gust, pa ponovo preliti
kolač.
Tek potpuno hladan
kadaif i posuti opet suvim grožđem i poslužiti.
Bravo, pratimo krademo uživamo.Hvala
ОдговориИзбришиHvala Aleksandre.
ОдговориИзбришиHvala Aleksandre.
ОдговориИзбриши