SASTOJCI:
1 kg brašna,
3 dl mleka,
250 ml jogurta,
250 ml ulja,
1 kašika soli,
1 kašika šećera,
10 gr kvasca
250 gr margarina,
1 jaje
eurokrem ili dzem za punjenje,
šećer u prahu za posipanje.
PRIPREMA:
U mlakom mleku razmrviti kvasac uz dodatak kašike šećera i brašna. Ostaviti ga da nadodje. Zatim pomešati polovinu brašna sa jegurtom i uljem, dodati so, preostalo mleko i nadošli kvasac.
Zamesiti glatko teso postepeno dodajući preostalo brašno. Ostaviti testo 10 minuta da odstoji, pa oblikovati veknu i podeliti je na dva dela.
Svaki deo podeliti na 7 delova, a potom svaki razviti oklagijom i premazati kockom margarina. Ređati ih jedan preko drugog (svaki premazati margarinom osim poslednjeg).
Ponoviti postupak razvijanja, premazivanja i slaganja i sa ostalih 7 delova. Ostaviti da odstoji oko 20 minuta, a zatim razviti i iseći na trougliće, pa puniti dzemom ili eurokremom i uvijati kiflice.
Krosane poređati u podmazan pleh i premazati ih umućenim jajetom. Ostaviti ih da odstoje još 60 minuta, pa peći u zagrajanoj rerni na 200 C dok ne porumene.
Posoliti šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар