четвртак, 04. фебруар 2016.

RUSKE KAPE


                                                                                       



SASTOJCI: 

5 jaja
200 g šećera
180 ml mleka
5 kašika ulja
1,5 kašika  kakaao
150 g brašna
1 prašak za pecivo

Fil:

500 ml mleka
6 kašika brašna
180 g šećera
250 g margarina
Preliv:
6 kašika mleka
100 g čokolade za kuvanje
1 kašika ulja
1 kašika šećera
kokosovo brašno za valjanje kolača

PRIPREMA:


Razdvojite belanca i žumanca i umutite posebno šam od belanaca. Dodajte im žumanca i 200 grama šećera. Umućenim jajaima postepeno dodajte mleko, kakao, brašno, prašak za pecivo i ulje. Sve polako promešati da se sjedini. Smesu sipajte u pouljen pleh za pečenje i peći na 200 stepeni oko pola sata.  U pola litra mleka dodati 6 kašika brašna i 180 grama šećera. Ovu smesu kuvati na pari dok se ne zgusne. Skuvan fil ohladiti i dodati mu 250 g umućenog margarina. Ispečenu koru seći modlom na kružiće, pa ih filovati kremom i spajati kao vanilice. Filom premazivati složene kapice, valjati ih u kokos i preliti glazurom, koju ste napravili mešajući na umerenoj vatri 6 kašika mleka, 100 g  čokolade za kuvanje, 1 kašiku ulja i 1 kašiku šećera.