5 jaja
200 g šećera
180 ml mleka
5 kašika ulja
1,5 kašika kakaao
150 g brašna
1 prašak za pecivo
Fil:
500 ml mleka
6 kašika brašna
180 g šećera
250 g margarina
Preliv:
6 kašika mleka
100 g čokolade za kuvanje
1 kašika ulja
1 kašika šećera
kokosovo brašno za valjanje
kolača
PRIPREMA:
Razdvojite belanca i žumanca i umutite posebno
šam od belanaca. Dodajte im žumanca i 200 grama šećera. Umućenim jajaima
postepeno dodajte mleko, kakao, brašno, prašak za pecivo i ulje. Sve polako
promešati da se sjedini. Smesu sipajte u pouljen pleh za pečenje i peći na 200
stepeni oko pola sata. U pola litra
mleka dodati 6 kašika brašna i 180 grama šećera. Ovu smesu kuvati na pari dok
se ne zgusne. Skuvan fil ohladiti i dodati mu 250 g umućenog margarina.
Ispečenu koru seći modlom na kružiće, pa ih filovati kremom i spajati kao
vanilice. Filom premazivati složene kapice, valjati ih u kokos i preliti
glazurom, koju ste napravili mešajući na umerenoj vatri 6 kašika mleka, 100 g
čokolade za kuvanje, 1 kašiku ulja i 1 kašiku šećera.
Нема коментара:
Постави коментар