SASTOJCI:
9 belanaca,
18 kašika šećera,
9 kašika mlevenih oraha,
4 kašike brašna,
1 kesica praška za pecivo ( ovo su stojici za jednu od ukupno dve potrebne kore).
Za fil:
1,5 l mleka,
18 žumanca,
370 g šećera,
7 kesica vanil-šećera,
200 g gustina,
1,5 margarina (375 g).
Za kugle:
1,5 margarina,
3 dl mleka,
370 g šećera,
300 gr čokolade za kuvanje,
300 g kokosa,
450 g mlevenog keksa,
5 jaja.
Za ukrašavanje:
6 kesica šlaga.
PRIPREMA:
Kore:
Umutitti belanca i šećer, dodati mlevene orahe, brašno i prašak za pecivo. Peći koru u namašćenom i brašnom posutom većem plehu na 200 C.
Fil:
Umutitti žumanca sa šećerom, dodati vanil-šećer, gustin i 5 dl mleka. Dobro sjediniti pa kuvati u 1 l mleka.Kada se masa ohladi dodati margarin i sve dobro umutiti.
Kugle:
U veću posudu sipati mleko, šećer čokoladu i margarin. Sastojci treba da se otope ali smesa ne sme da provri.Dodati kokos i keks sjediniti i ostaviti da se malo prohladi. Dobro umutitti jaja i sipati u prohladjenu smesu. Sjediniti sastojke i ostaviti da se masa ohladi. Oblikovati kugle veličine teniske loptice. Na donju koru sipati polovinu ohladjenog fila pa ređati kugle od keksa i kokosa. Sipati na kugle preostali fil, prekriti drugom korom i ukrasiti šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар