недеља, 07. фебруар 2016.

CARSKA PITA






SASTOJCI:

6 jaja,
4 dl kiselog mleka,
1 čaše ( od kiselog mleka) oštrog brašna,
1 čaša ( od kiselog mleka) kukuruznog brašna,
2 dl ulja,
1 prašak za pecivo,
100 g sira,
250 g šunkarice,
150 g trapesta,
2 crvene paprike,
3 kisela krastavčića,
susam.
PRIPREMA:
Šunkaricu i trapest iseći na kockice, papriku očistiti od semenki i petiljki te i nju iseći na kockice kao i kisele krastavčiće.
U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, ulje kiselo mleko, oštro i kukuruzno brašno i prašak za pecivo. Dodati soli po ukusu i dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smesa.
U pripremljenu smesu dodati sir, šunkaricu, trapest, papriku krastavčiće i polako promešati varjačom. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom pa sipati u nju pripremljenu smesu. Odozgo posuti susam.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko pola sata dok ne porumeni.