петак, 19. фебруар 2016.

ŠARENE KIFLICE









SASTOJCI:


Testo:

1 kg mekog brasna
2 jaja
5 dcl mleka
3 dcl ulja
1 kocka svezeg kvasca
2 kasike secera
2 kasike kakao praha

Za sirup:

300 gr secera
2 vanil secera
200 ml vode



PRIPREMA:

U mlako mleko potopiti kvasac sa dve kašičice šećera  i malo brašna.

Kada nadodje kvasac dodati brašno, jaja, ulje. Zamesiti testo da bude meko.

Testo podelimo na dva dela i u jednu polovino dodamo kakao i mesimo dok ne dobijemo kompaktnu boju. Obe jufke podelimo na šetiri manje i svaku jufku razvijemo u krug približne veličine. 
Jedan beli krug stavimo preko crnog kruga, pa ih zajedno oklagijamo, isečemo na osam trouglova i umotamo kiflice. 
Kifle ostavimo u podmazanom plehu sat vremena da porastu. 
Pečemo ih na 180 stepeni dok ne porumene, zatim ih prelijemo rastopljenim šećerom i vratimo još minut u rernu. Poslužite ih tople.