SASTOJCI:
Testo:
1 kg mekog brasna
2 jaja
5 dcl mleka
3 dcl ulja
1 kocka svezeg kvasca
2 kasike secera
2 kasike kakao praha
Za sirup:
300 gr secera
2 vanil secera
200 ml vode
PRIPREMA:
U mlako mleko potopiti kvasac sa dve kašičice šećera i malo brašna.
Kada nadodje kvasac dodati brašno, jaja, ulje. Zamesiti testo da bude meko.
Testo podelimo na dva
dela i u jednu polovino dodamo kakao i mesimo dok ne dobijemo kompaktnu boju.
Obe jufke podelimo na šetiri manje i svaku jufku razvijemo u krug približne
veličine.
Jedan beli krug stavimo preko crnog kruga, pa ih zajedno oklagijamo,
isečemo na osam trouglova i umotamo kiflice.
Kifle ostavimo u podmazanom plehu
sat vremena da porastu.
Pečemo ih na 180 stepeni dok ne porumene, zatim ih
prelijemo rastopljenim šećerom i vratimo još minut u rernu. Poslužite ih tople.
Нема коментара:
Постави коментар