SASTOJCI:
500 gr sampinjoni,
3 glavice crnog luka,
2 kašike paradajz pirea,
6 kašika maslinovog ulja,
1 dcl belog vina,
grančica svežeg ruzmarina,
so,
mleveni biber,
vegeta,
1 kašika mešavine začina.
PRIPREMA:
U šerpu zagrejati masalinovo ulje i propržiti crni luk isečen na rebarca, uz dodavanje malo vode.
Kada luk potpuno omekša dodati belo vino, paradajz pire i ruzmarin. Poklopiti šerpu i kuvati 5 minuta.
Zatim dodati šampinjone isečene na listiće. Posoliti, pobiberiti, povegetiti i promešati, poklopiti šerpu i kuvati 5-6 minuta na umernoj vatri.
Kada pečurke omekšaju skoloniti poklopac i kuvati da ispari skoro sva tečnost koju su pistile. Dodati mešavinu začina i služiti.
Нема коментара:
Постави коментар