недеља, 07. фебруар 2016.

DINSTANI SAMPINJONI U SOSU







SASTOJCI:

 500 gr sampinjoni,
 3 glavice crnog luka,
 2 kašike paradajz pirea,
 6 kašika  maslinovog ulja, 
 1 dcl belog vina,
 grančica svežeg ruzmarina,
 so,
 mleveni biber, 
 vegeta,
 1 kašika mešavine začina.


PRIPREMA:

U šerpu zagrejati masalinovo ulje i propržiti crni luk isečen na rebarca, uz dodavanje malo vode. 

Kada luk potpuno omekša dodati belo vino, paradajz pire i ruzmarin. Poklopiti šerpu i kuvati 5 minuta. 

Zatim dodati šampinjone isečene na listiće. Posoliti, pobiberiti, povegetiti  i promešati, poklopiti šerpu i kuvati 5-6 minuta na umernoj vatri.  

Kada pečurke omekšaju skoloniti poklopac i kuvati da ispari skoro sva tečnost koju su pistile. Dodati  mešavinu začina i služiti.