SASTOJCI:
1 jaje,
100 g kukuruznog brašna,
100 g pšeničnog brašna,
1/2 kesice praška za pecivo,
110 g maslaca, 30 g prezli,
80 g kristal šećera,
prstohvat soli,
3 veće jabuke isečene na tanke kriške,
jedna kesica cimeta,
50 g mlevenih oraha.
Za ukrašavanje:
Šećer u prahu.
PRIPREMA:
Pomešati dve vrste brašna i prašak za pecivo, dodati kristal šećer i prstohvat soli, u sredinu napraviti udubljenje u njega staviti komadić maslaca i jaje i mesiti da dobijete glatko testo.
Formirati jufku, umotajte je u providnu foliju i ostavite da odstoji 20 minuta u frižider.
Ohlađeno testo istanjiti na brašnom posutoj površini na debljinu od oko 3 mm. Okrugli pleh prečnika 20 cm podmazati malacem i pospite brašnom, pažljivo obložite istanjenim testo, odstranite višak, testo na dnu pleha izbockajte viljuškom i pospite prezlama.
Jabuke oljuštiti i iseći na tanke kriške, pa rasporediti preko testa u plehu. Zatim posuti orasima i cimetom.
Preostalo testo ponovo istanjiti, isecite na trake, poređati ih dijagonalno preko jabuka i fiksirajte za testo koje prekriva ivice pleha.
Pecite 35 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.
Ohlađen kolač pospite šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар