SASTOJCI:
Za testo:
4 jaja,
4 kašike šećera,
4 kašike brašna,
1 kesica praška za pecivo i
2 kašike kakao.
Preliv:
25 gr šećera i
2,5 dl vode.
Fil:
1 l mleka,
9 kašika gustina,
12 kašika šećera i
250 gr putera
Glazura:
100 g čokolade
4 kašike ulja.
PRIPREMA:
Šećer i gustin pomešati i uz malo hladnog mleka umutiti glatku smesu. Mleko staviti da provri, pa dodati masu od gustina i šećera i skuvati gust fil.U hladan fil umešati umućen pute.
Umutiti belanca u čvrst sneg, dodati žumanca, šećer, brašno, kakao i na kraju prašak za pecivo.
Izliti smesu u pleh i peći na 200C oko 20 minuta.
Od šećera i vode skuvati sirup i preliti preko ohlađenog testa. Sačekati da testo upije sirup, pa ga onda filovati prethodno pripremljenim filom.
Odozgo preliti glazurom od čokolade i dobro ohladiti pre sečenja.
Нема коментара:
Постави коментар