Ukusno kremasta torta sa jagodama
SASTOJCI:
8 jaja
600 g kristal šećera
2 kašike ( supene) brašna
2 kašike ( supene) alkoholno sirće
1 l mleka
14 kašika kukuruznog griza
2000 g margarina ( ili putera)
800 g svežih jagoda
250 g krem šlag
200 ml mineralne vode
PRIPREMA:
Umutiti belanca u u čvrst sneg dodavajući postepeno kristal šećer i sirće. Kada se belanca umute dodati brašno i lagano promešati.
Smesu izručiti u pleh i sušiti 1 čas na 150 stepeni.
Fil:
Mikserom umutiti žumanca sa 10 punih kašika (supenih) šećera i 14 kašika griza.
U litru mleka zakuvati smesu od žimanaca, šećera i griza.
Posebno penasto umutiti margarin.
Kada se fil ohladi sjediniti da umućenim margarinom.
Šlag umutiti sa mineralnom vodom.
Postupak:
bela kora, fil, naseckane jagode, fil, jagode, šlag.
Нема коментара:
Постави коментар