четвртак, 26. мај 2016.

PAVLOVA TORTA


                                                      Ukusno kremasta torta sa jagodama









SASTOJCI: 

8 jaja
600 g kristal šećera
2 kašike  ( supene) brašna 
2 kašike ( supene)  alkoholno sirće
1 l mleka
14 kašika kukuruznog griza
2000 g margarina ( ili putera) 
800 g svežih jagoda
250 g krem šlag
200 ml mineralne vode


PRIPREMA:

Umutiti belanca u u čvrst sneg dodavajući  postepeno kristal šećer i sirće. Kada se belanca umute dodati brašno i lagano promešati. 

Smesu izručiti u pleh i sušiti 1 čas na 150 stepeni. 

Fil: 

Mikserom umutiti žumanca sa  10 punih kašika (supenih) šećera i 14  kašika griza.

U litru mleka zakuvati smesu od  žimanaca, šećera i griza. 

Posebno penasto umutiti margarin. 

Kada se fil ohladi sjediniti da umućenim margarinom.

Šlag umutiti sa mineralnom vodom.

Postupak:

bela kora, fil, naseckane jagode, fil, jagode, šlag.