SASTOJCI ZA MAJONEZ:
4 sveža žumanceta,
7,5 dl ulja,
sok od jednog limuna,
2 dl kisele pavlake
2 kašike senfa,
2 kašičice soli,
SASTOJCI ZA SALATU:
500 g šargarepe,
500 g krompira,
1 mala konzerva kukuruza,
1 mala konzerva graška,
2 pileća bela mesa,
1 teglica kiselih krastavčica
so,
senf,
peršunov list
PRIPREMA:
Majonez
U dubljoj posudi pomešati žimanca, senf i so. Ulje treba da odstoji na sobnoj temperaturi.
Mikserom mutiti mešavinu sa žumancima, postepeno sipajući ulje.Zatim dodati limunov sok i pavlaku, te miskerom dodatno umutiti.
Salata
Šargarepu i krompir očistiti, pa skuvati zajedno da mesom. Povrće i meso ocediti, a vodu u kojoj se kuvalo iskoristiti za supu.
Šargarepu i peršun malo isitniti u blender. Zatim isto uraditi sa krompirom, mesom i krastavcima.
Kukurz i grašak izvaditi iz konzerve, isprati hladnom vodom i ocediti.
Povrće presuti u veću posudu, dodati majonez, senf i so, pa lagano promešati da se sve sjedini. Ako je potrebno dodati malo više senfa.
Salatu ostaviti u frižider da se ohladi. Služiti je hladnu kao prilog uz meso.
Нема коментара:
Постави коментар