среда, 16. март 2016.

JAFA ORANŽ








SASTOJCI:

1 pakovanje rozen kore

 Za fil:
400 g šećera
300 ml vode
250 g margarina
150 g čokolade za kuvanje 
200 g mlevenih oraha
200 g mlevenog keksa
2 pomorandze

Za glazuru:
200 g čokolade za kuvanje 
3 kašike ulja

PRIPREMA:

Pomorandze prethodno zamrznuti, jednu s korom, drugu oljuštenu, pa zatim sitno narendati. 
U šerpu kuvati šećer s vodom, pustiti da vri oko 3 minuta, a zatim skloniti s ringle,  pa dodati margarin i čokoladu. Mešati da se istopi, te ubaciti orahe, keks i rendanu pomorandzu. Mlakim filom filovati korice.
Poslednju ne  mazati, već je pritisnuti težim predmetom i ostaviti da se stegne.
Ohlađen kolač preliti glazurom od čokolade.