SASTOJCI:
1 pakovanje rozen kore
Za fil:
400 g šećera
300 ml vode
250 g margarina
150 g čokolade za kuvanje
200 g mlevenih oraha
200 g mlevenog keksa
2 pomorandze
Za glazuru:
200 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
PRIPREMA:
Pomorandze prethodno zamrznuti, jednu s korom, drugu oljuštenu, pa zatim sitno narendati.
U šerpu kuvati šećer s vodom, pustiti da vri oko 3 minuta, a zatim skloniti s ringle, pa dodati margarin i čokoladu. Mešati da se istopi, te ubaciti orahe, keks i rendanu pomorandzu. Mlakim filom filovati korice.
Poslednju ne mazati, već je pritisnuti težim predmetom i ostaviti da se stegne.
Ohlađen kolač preliti glazurom od čokolade.
Ovo moram da probam,moja omiljena kombinacija čokolada i narandža :)
ОдговориИзбришиEkstra su probaj.
ОдговориИзбришиEkstra su probaj.
ОдговориИзбриши