недеља, 28. фебруар 2016.

ŠTRUDLICE






SASTOJCI:

250  g margarina,
250 g. kisele pavlake 
2 kašike  šećera,
1 vanilin šećer,
550 g brašna

 Fil:

Djem od šljiva
za posipanje prah šlećer


PRIPREMA:

Zamesiti glatko testo od brašna  izgnječenog margarina kisele pavlake, šećera i vanilin šećera.  Zamotati testo u  foliju i ostaviti u frižider   oko 1 h.

Testo poedeliti na četiri  dela. Lagano razvući testo na stoljnjak u obliku pravugaonika. Na samom kraju staviti djem po dužini i prekolopiti testo. Zatim iseći na željenu veličinu. Isti postupak uraditi i sa sva preostala tri dela.
                                      



Staviti štrudlice da se peku 20 minuta na 180 C. Kada su pečene  i prohladjene  posipati prah šećerom.
                          





Нема коментара:

Постави коментар

                                                               PITA SA JABUKAMA 1 kore za pitu 1 kg jabuka 1 šolja od cr...