понедељак, 15. фебруар 2016.

RAFAELO KOCKE



 Kora:

5 jaja,
5 kašika šećera,
2 kašike brašna,
100 g. kokosa,
1 kašikica praška za pecivo,
3 dcl hladnog  mleka za prelivanje kore.

Fil:

1/2 l mleka, 
5 kašika gustina, 
5 žumanca,
1 vanilin šećer,
7 kašika šećera, 
200 g maslaca, 
100 g šećera u prahu.

 200 g šlag

PRIPREMA:

Umutiti belanca i šećer u čvrst sneg, umešati brašno, kokos i prašak za pecivo i peći u podmazanoj i brašnom posutoj tepsiji  oko 15 minuta. na 180 C. Vruću koru, čim se izvadi  iz rerne  preliti hladnim mlekom. Ostaviti  koru da dobro upije mleko pa tek onda filovati. 

Fil

Umutiti žumanca, gustin , šećer i vanilin šećer sa malo mleka i zakuvati u vrelo mleko. Kuvati nekoliko minuta uz mešanje pa ostaviti da se ohladi  na sobnoj temperaturi. Penasto umutiti maslac sa šećerom   u prahu pa sjediniti sa filom tako što dodajete postepeno fil u maslac stalno muteći  mikserom.  Premazati fil preko kore,  odozgo staviti kokos.