SASTOJCI:
2 jaja
100 g šećera
250 ml mleka
150 ml ulja
120 gr brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike pekmeza od kajsije
1 kašika kakao praha
Za premazivanje kore:
5 kašika pekmeza od šipuraka
100 g čokolade za kuvanje
Fil:
250 dcl slatke pavlake
100 g šećera u prahu
100 gr rendane čokolade
Za ukrašavanje torte:
200 gr šlag krema u prahu
PRIPREMA:
Mutiti 2 jaja sa 100 g šećera, dodati 250 ml mleka i 150 ml ulja. Zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakao prahom. Lagano promešati da se masa sjednici pa dodati pekmez od kajsije.
Masu staviti u kalup prečnika 24 cm predhodno obložen pek papirom.
Peći na 180 C oko 30 minuta.
Dok je još kora vruća premazati je predhodno pomešanom čokoladom i pekmezom od šipuraka.
U posudu staviti 250 dcl slatke pavlake, 100 g secera u prahu, mutiti dok se pavlaka ne umuti čvrsto, zatim dodati 100 g rendane čokolade.
Umućen fil od slatke pavlake staviti preko kore.
Umutiti 200 gr slag krema u prahu sa 2 dcl gazirane vode. Mutiti dok slag ne bude čvrst.
Ukrašavati tortu šlagom po želji.
Нема коментара:
Постави коментар