понедељак, 22. фебруар 2016.

ČAROBNI SAN









SASTOJCI:

2 jaja
100 g šećera
250 ml mleka
150 ml ulja
120 gr brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike pekmeza od kajsije
1 kašika kakao praha

Za premazivanje kore:

5 kašika pekmeza od šipuraka
100 g čokolade za kuvanje

Fil:

250 dcl  slatke pavlake
100 g šećera u prahu 
100 gr rendane čokolade

Za ukrašavanje torte:

200 gr šlag krema u prahu


PRIPREMA:

Mutiti 2  jaja sa 100 g  šećera, dodati  250 ml mleka i 150 ml ulja. Zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakao prahom. Lagano promešati da se masa sjednici pa dodati pekmez od kajsije.
Masu staviti u kalup prečnika 24 cm predhodno obložen pek papirom.
Peći na 180 C  oko 30 minuta.
Dok je još kora vruća premazati je predhodno pomešanom čokoladom i pekmezom od šipuraka.
U posudu staviti  250 dcl slatke pavlake, 100 g secera u prahu, mutiti dok se pavlaka  ne umuti  čvrsto, zatim dodati 100 g  rendane čokolade.
Umućen fil  od slatke pavlake staviti preko kore.
Umutiti 200  gr slag krema u prahu sa 2 dcl gazirane vode. Mutiti dok slag ne bude čvrst. 
Ukrašavati tortu šlagom po želji.