Za koricu:
4 jaja,
2 kašike soli,
2 šolje brašna,
1/2 praška za pecivo,
1 kašika ulja.
Fil:
50 g margarina,
50 g sirko,
2 jaja (kuvana),
50 g kačkavalja,
50 g praška šunke,
50 g kuvane šargarepe
Za premazivanje rolata:
100 g majonez,
100 kisela pavlaka,
50 g rendan kačkavalj.
PRIPREMA:
Odvojiti žumanca od belanaca pa umutiti penasno belanca. U umećenim belancima dodati žumanca, ulje, so, brašno i prašak za pecivo. Kada je masa umućena sipati je u pleh obložen pek papirom i peći na 200C oko 20 minuta.
Kada se smesa ispeće uviti je u vlažnu krpu.
Fil:
Penasto umutiti margarin sa sirkom, zatim dodati, izrendana jaja i kačkavalj. Smesu promešati pa dodati na kockice isečenu šunku i šargarepu.
Patišpanj koji je bio u krpi odviti i nafilovati ovim filom.
Uviti u rolat. Odozgo rolat premazati pomešanim majonezom i pavlakom, pa narendati kačkavalj.
Нема коментара:
Постави коментар