среда, 24. фебруар 2016.

SLANI ROLAT




Za koricu:
4 jaja,
2 kašike soli, 
2 šolje brašna,
1/2  praška za pecivo,
1 kašika ulja.

Fil:
50 g margarina,
50 g sirko,
2 jaja (kuvana),
50 g kačkavalja,
50 g praška šunke,
50 g kuvane šargarepe

Za premazivanje rolata:

100 g majonez,
100 kisela pavlaka,
50 g rendan kačkavalj.

PRIPREMA:

Odvojiti  žumanca od belanaca pa umutiti penasno belanca. U umećenim belancima dodati žumanca, ulje, so, brašno i prašak za pecivo.  Kada je masa umućena sipati je u pleh obložen pek papirom i peći  na 200C oko 20 minuta.

Kada  se smesa ispeće uviti je u vlažnu krpu.  

Fil:
Penasto umutiti margarin sa sirkom, zatim dodati,  izrendana jaja i   kačkavalj. Smesu promešati pa dodati na kockice isečenu šunku i šargarepu.

Patišpanj koji je bio u krpi odviti i nafilovati ovim filom. 

Uviti u rolat. Odozgo rolat premazati  pomešanim majonezom i pavlakom, pa narendati kačkavalj.