уторак, 26. јануар 2016.

LIGNJE U PAVLACI


LIGNJE U PAVLACI

 Potrebni sastojici:

500 g lignje,
1 kašika soli,
100 ml ulja, 
1 čen belog luka, 
1 kašika alkoholnog sirćeta,
3 kašike brašna, 
1 kašika mirodije,
200 gr spanaca,
3 jaja, 1/2 limuna,
100 ml mleka,
200 ml kisele pavlake.

 Priprema: 

Skuvati lignje u slanoj vodi. Zatim ih staviti u tiganj i dinstati sa malo vode 10 minuta. Pri kraju dinstanja dodati so, suvi biljni začin, mirođiju, pola limuna, sirće, čen belog luka sitno iseckanog, i dinstati još 5 minuta. U drugoj posudi skuvati spanać očišćen, zatim ga procediti i ispasirati. Staviti u šerpu mleko i brašno i napraviti bešamel sos. U bešamel sos ubaciti spanać, jaja, so i suvi biljni začin, propržiti malo. Gotove lignje dekorisati u tanjir sa spanaćem i pavlakom. Prijatno.