среда, 27. јануар 2016.

PUZICI




SASTOJCI: 

2 dl mlake vode
1 kašičica šećera
1 kesica suva kvasca
2 jajeta
2 dl jogurta
1 dl ulja
oko 600 g brašna
so


Fil:


200 g sira
1 belance
1 kašičica sitno seckana peršuna
prstohvat tucane crvene paprike
Za premazivanje ružica:
1 žumance


PRIPREMA: 

U mlako mleko staviti kvasac i šećer da nadodje. Umutiti jaja, dodati jogurt, ulje, nadošli kvasac. Dodavati brašno i umesiti testo koje ostavimo da nadolazi. Izmešati sir, belance, sitno seckani peršun i tucanu papriku. Nadošlo testo dobro izraditi, uzimati deo od testa veličine jajeta, razvaljati u krug veličine manjeg tanjira. Zasečemo krug unakrst ne do kraja. Na sredinu kruga staviti kašikicu fila i krajeve kruga omotamo oko fila. Ostavimo ružice ponovo da naodju 20 minuta, premažemo žumancetom, pospemo susamom i pečemo.