среда, 27. јануар 2016.

MOSTARSKI KOLAC





SASTOJCI:  

2 jaja,

1 šolja (od 250 ml) kristal šećera,
1 šolja slatkog  mleka, 
1 šolja brašna,
1/2  šolje ulja, 
1 prašak za pecivo,
3 kašike pekmeza  (od kajsije ili po želji),
1 kašika kakao,
100 gr mlevenih oraha,
100 gr čokolade za kuvanje,
1/2 margarina ili maslaca.

 PRIPREMA: 


Umutiti  jaja sa šećerom, dodati mleko i brašno zatim prašak za pecivo i šolju ulja.  Zatim dodati pekmez i kakao. Razliti u pleh i peći na 200 C. Kada je pečeno ne vaditi iz tepsije već preliti preko vruć fil.


 FIL:


 U šerpu otopiti  15 kašika šećera i 5 kašika vode zatim dodati mlevene orahe i čokoladu,  skuvati i dodati 1/2 margarina. Preliti preko  kolača.  Kolace vaditi modlom i ukrasiti po  želji. 



Нема коментара:

Постави коментар

                                                               PITA SA JABUKAMA 1 kore za pitu 1 kg jabuka 1 šolja od cr...