LIGNJE U PAVLACI
Potrebni sastojici:
500 g lignje,
1 kašika soli,
100 ml ulja,
1 čen belog luka,
1 kašika alkoholnog sirćeta,
3 kašike brašna,
1 kašika mirodije,
200 gr spanaca,
3 jaja, 1/2 limuna,
100 ml mleka,
200 ml kisele pavlake.
Priprema:
Skuvati
lignje u slanoj vodi. Zatim ih staviti u tiganj i dinstati sa malo vode 10
minuta. Pri kraju dinstanja dodati so, suvi biljni začin, mirođiju, pola
limuna, sirće, čen belog luka sitno iseckanog, i dinstati još 5 minuta. U
drugoj posudi skuvati spanać očišćen, zatim ga procediti i ispasirati. Staviti
u šerpu mleko i brašno i napraviti bešamel sos. U bešamel sos ubaciti spanać,
jaja, so i suvi biljni začin, propržiti malo. Gotove lignje dekorisati u tanjir
sa spanaćem i pavlakom. Prijatno.
Odlicno
ОдговориИзбриши