SASTOJCI:
20 jaja,
20 kašika brašna,
20 kašika brašna,
500 gr secera,
300 gr mlevenih oraha,
100 gr cokolade za kuvanje,
500 gr margarina ili putera,
2 kom vanilin secera,
500 gr slag krem beli.
PRIPREMA:
Za testo:
Ulupati
belanca sa šećerom pa dodati mlavene orahe,vanilin šećer i brašno, sve lagano promešati varjačom. Peći u
namazanom i brašnom posutom plehu na umeronoj temperaturi oko 180 C, da blago porumeni.
Od ovog
testa ispeći dve korice.
Za Fil:
Žumanca i šećer skuvati na pari pa dodati
omekšalu čokoladu i vanilin šećer. Mutiti dok se lepo ne izjednači pa skinuti
sa vatre i ohladiti. Kada je fil ohlađen dodati umućen margarin ili puter.
Postupak:
Premazati prvu koru filom zatim drugu koru filom i na kraju ukasiti
šlagom.Tortu možete formirati u kom obliku želite.
Нема коментара:
Постави коментар